Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@20:29:28 GMT

همه چیز در مورد عوارض خروج از کشور

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۰۸۲۸۶

همه چیز در مورد عوارض خروج از کشور

اگر با خودروی شخصی خود به مقاصد مختلفی در داخل کشور سفر کرده باشید حتماً با جایگاه های پرداخت عوارض جاده ای در مسیر روبرو شده اید. همانطور که این جایگاه ها مبلغ مشخصی را به عنوان عوارض از شما دریافت می کنند برای خروج از کشور نیز موظف به پرداخت هزینه هایی هستید. این هزینه ها یا همان عوارض خروج از کشور در حقیقت نوعی مالیات است که از مسافران سفرهای خارجی دریافت می گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چرا باید برای سفرهای خارجی عوارض خروج از کشور بدهیم؟

تاریخچه دریافت عوارض خروج از کشور به سال ۱۳۶۴ باز می گردد. بر اساس قانون مصوب در این سال، دولت موکلف شد از هر مسافری که با گذرنامه ایرانی به خارج از کشور سفر می کند، مبلغی را به عنوان عوارض دریافت کند و عوارض دریافتی را برای توسعه گردشگری در کشور هزینه کند.این مبلغ تا قبل از روی کار آمدن دولت الکترونیک به صورت حضوری از مسافران دریافت می شد که بر اساس آن فرد موظف بود برای تکمیل مدارک خود برای سفرهای خارجی، به شعب منتخب بانک ملی در سراسر کشور مراجعه و مبلغ فوق را به حساب اداره کل امور مالیاتی کشور واریز نماید. البته راه دیگری نیز برای این کار وجود داشت و آن هم پرداخت عوارض در فرودگاه ها بود که معمولاً با صف های طولانی همراه می شد و زمان زیادی را از مسافر می گرفت. اما در نهایت اگر مسافری موفق به دریافت رسید عوارض خروج از کشور نمیشد حتی اگر بلیط هواپیما خارجی خود را هم خریداری کرده بود، اجازه خروج از کشور برای وی صادر نمی شد.

امروزه اما عوارض خروج از کشور به صورت اینترنتی و از طریق سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض خروج از کشور قابل پرداخت است. با استفاده از این سامانه که در آذر ماه ۱۳۹۵ به بهره برداری رسید، مسافران می توانند مبلغ عوارض خروج از کشور خود بدون نیاز به مراجعه حضوری و تنها از طریق سایت بانک ملی پرداخت نمایند.

نحوه پرداخت الکترونیکی عوارض خروج از کشور

جهت پرداخت الکترونیکی عوارض خروج از کشور تنها کافیست به وبسایت بانک ملی ایران مراجعه نموده و در صفحه نخست منوی "خدمات الکترونیکی" را باز کنید. سپس از منوی مربوطه به بخش " پرداخت الکترونیکی عوارض خروج از کشور" بروید و اطلاعات مورد نیاز در صفحه جدید را تکمیل نمایید. در این صفحه می بایست نام و نام خانوادگی، کد ملی، ایمیل و شماره موبایل خود را در کادرهای مربوطه وارد نمایید و نوع سفر خود را از میان دو گزینه "خروج سیاحتی" و "خروج زیارتی" انتخاب کنید. در نهایت پس از نمایش هزینه عوارض، اطلاعات ثبت شده را تائید و مبلغ مشخص شده را پرداخت نمایید.

مدارک مورد نیاز در پرداخت الکترونیکی عوارض خروج از کشور

برای پرداخت اینترنتی عوارض خروج از کشور می بایست اطلاعات شخصی مسافر نظیر نام و نام خانوادگی، کد ملی، یک ایمیل فعال و همچنین یک شماره تماس معتبر در اختیار داشته باشید. همچنین دسترسی به اطلاعات یک کارت بانکی معتبر برای پرداخت آنلاین هزینه عوارض نیز ضروری می باشد. در نهایت نیز بهتر است از رسید مربوطه پرینت بگیرید و نسخه چاپی رسید را به همراه داشته باشید.

آیا فقط در سفرهای هوایی موظف به پرداخت عوارض خروج از کشور هستیم؟

برای انجام هر نوع سفر خارجی چه به صورت کاری و تفریحی و چه به صورت زیارتی، هم از طریق مرزهای هوایی و هم از راه مرزهای زمینی، تمامی مسافران حتی نوزادان زیر دو سال باید علاوه بر تهیه گذرنامه و ویزا، عوارض خروج از کشور را نیز پرداخت نمایند. البته این عوارض برای انواع مختلف سفر نرخ های متفاوتی دارد که جزئیات آن را می توانید در جداول زیر بررسی کنید.

جدول هزینه عوارض خروج از کشور در سال های مختلف

توجه: در سال ۹۸ عوارض خروج از کشور سفرهای زمینی، پلکانی نبوده و با سفرهای بیشتر به آن افزوده نمی شود. ضمنا زائران اربعینی که به صورت زمینی به کشورهای زیارتی سفر می کنند نیز از پرداخت هزینه عوارض خروج از کشور معاف هستند.

برای اطلاع از اینکه چه افراد دیگری از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟ می توانید ادامه مطلب " چرا باید عوارض خروج از کشور بپردازیم؟ " را در وبسایت قاصدک ۲۴ مطالعه نمایید.

نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور در فرودگاه ها

مدتی است که برخی از فرودگاه های کشور از جمله فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) مجهز به دستگاه هایی موسوم به Cashless ATM شده اند. این دستگاه ها به مسافران اجازه می دهند در زمانی کوتاه و به صورت آنلاین عوارض خروج از کشور خود را پرداخت کنند. کار با دستگاه های مستقر در فرودگاه ها بسیار ساده است و پروسه ای مشابه پرداخت الکترونیکی عوارض خروج از کشور دارد. گفتنی است طبق برنامه ریزی های انجام شده تمام فرودگاه های کشور تا چند سال آینده به دستگاه های Cashless ATM مجهز خواهند شد.

چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

در پرداخت عوارض خروج از کشور استثنائاتی نیز وجود دارد مثلاً دانشجویانی که با مجوز به تحصیل در خارج از کشور اشتغال دارند از پرداخت هزینه های خروج از کشور معاف هستند. همچنین خدمه وسایل سفر، بیمارانی که با مجوز برای درمان به کشورهای خارجی سفر می کنند، جانبازان در حال معالجه در کشورهای خارجی، ایرانیان مقیم کشورهای خارجی که در کشور مربوطه مشغول به کار هستند (این افراد می بایست دارای کارنامه شغلی تائید شده از سوی وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی باشند) نیز جز این افراد می باشند.

رسید عوارض خروج از کشور چه مدت اعتبار دارد؟

استفاده از وجوه واریزی به عنوان عوارض خروج از کشور در هر سال محدودیتی ندارد. لذا اگر مسافری پس از واریز وجه، به هر دلیلی موفق به خروج از کشور نشد می تواند از پرداختی های مزبور در سفرهای بعدی استفاده نماید. بر این اساس نگهداری رسید شماره پیگیری وجوه پرداختی توسط فرد الزامی است. با همه اینها سازمان امور مالیاتی کشور تدابیری اندیشیده است تا مسافرانی که در زمان مربوطه موفق به خروج از کشور و استفاده از وجوه واریزی نشده اند نیز بتوانند هزینه عوارض خروج از کشور خود را به صورت سیستمی مسترد نمایند. گفتنی است این مبلغ صرفاً به حساب شخصی که شماره ملی وی در رسید پرداخت درج شده است واریز می گردد.

در پایان یادآور می شویم که عوارض خروج از کشور در حقیقت یک نوع اجازه حکومتی برای خروج و دریافت اجازه برای ورود به کشور مقصد است. بنابراین علاوه بر خرید حضوری یا خرید اینترنتی بلیط هواپیما، قطار یا اتوبوس و دریافت ویزا، حتماً در سفرهای خارجی خود می بایست نسبت به پرداخت این هزینه نیز اقدام کنید.

این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 4734080

منبع: مهر

کلیدواژه: عوارض خروج از کشور خرید اینترنتی بلیت هواپیما هفته دفاع مقدس اربعین 98 بوشهر اربعین حسینی قزوین شیراز اجلاس جاده ابریشم گرگان شهرکرد خطبه های نماز جمعه بیرجند دفاع مقدس جنگ تحمیلی گردشگری آتش نشانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۸۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،، پایگاه اطلاع رسانی رهبری استفتائات اردیبهشت ماه را به شرح زیر منتشر کرد:

شرایط فقیر برای دریافت کفاره

سؤال۱: چه کسی فقیر محسوب می شود و برای دریافت کفاره، چه شرایطی باید داشته باشد؟

جواب: فقیر کسی است که مخارج سال خود و خانواده اش را ندارد و نمی تواند به دست آورد؛ برای پرداخت کفاره به فقیر شرایط زیر باید مراعات شود:

۱- مسلمان باشد (پرداخت کفاره به غیر شیعه در صورتی که از نظر اعتقادی مستضعف بوده و ناصبی نباشد، اشکال ندارد).

۲- از کسانی نباشد که حیایی در ارتکاب گناه نداشته و آشکارا آن را مرتکب می شوند.۳- از کسانی نباشد که نفقه او بر کفاره دهنده، واجب است.

مسئولیت کودک برای خسارت زدن به دیگران

سؤال۲: آیا کودک نسبت به خسارت های مالی که وارد کرده، ضامن است یا والدین او؟

جواب: خود کودک، ضامن است و ولیّ او می تواند از مال کودک، خسارت را بپردازد و اگر نپرداخت، پس از بلوغ بر خودش واجب است که جبران کند یا از شخصِ خسارت دیده، حلالیت طلب کند.

استشمام بوی خوش در اعتکاف

سؤال۳: در برخی مساجد معمولاً غیر معتکفین عطر می زنند؛ احساس بوی عطر آنان، چه حکمی دارد؟ آیا لازم است معتکف، بینی خود را بگیرد؟

جواب: بوییدن مواد معطّر و گیاهان خوش بو برای لذّت بردن، از محرمات اعتکاف است؛ بنا بر این اگر برای لذت بردن نباشد، مانعی ندارد و گرفتن بینی لازم نیست.

به کار بردن لفظ رکیک

سؤال۴: دشنام و فحش چیست و چه حکمی دارد؟

جواب: اگر مسلمانی را به عمل یا صفتی زشت بنامند؛ مثلاً به او بخیل یا گدازاده بگویند، یا کور یا به نام حیوانی، صدا ‌کنند، چنانچه این تعبیرات در عرف، شتم و تحقیر محسوب شود، دشنام و حرام می‌باشد.

نماز جماعت مأمومِ معذور از تبعیت

سؤال۵: اگر مأمومی به دلیل بیماری (تنگی نفس) ناچار است که زودتر از امام، سر از رکوع یا سجده بردارد؛ آیا نمازش به جماعت صحیح است؟

جواب: اگر مأموم عمدا زودتر از امام سر از رکوع یا سجده بردارد، نمازش فرادا می شود؛ بله می تواند با مقدار کمی تأخیر، رکوع و سجود را انجام دهد تا بتواند همراه امام یا پس از او، از رکوع و سجده بلند شود.

مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری

سؤال۶: آیا زنی که احتمال می دهد باردار است، جایز است که دارویی برای سقط جنین مصرف کند؟

پاسخ: در صورتی که احتمال می دهد باردار باشد، باید اجتناب کند.

کسر هزینه های کفن و دفن از خمس

سؤال۷: با توجه به اینکه اگر فردی در بین سال فوت کند، سال خمسی او به پایان می‌رسد و باید خمس آنچه که از درآمدِ سال فوت، باقی مانده، پرداخت شود؛ آیا می توان هزینه کفن و دفن میت را به مقداری که از اصل مال برداشت می‌شود هم جزء مؤونه وی محسوب و کسر کنیم و خمس بقیه مال را پرداخت کنیم، خصوصا در صورتی که هزینه کفن و دفن، تمام اموال میت را در بر گیرد، یا این‌که قبل از کفن و دفن، کل مال باید تخمیس شود؟

جواب: اگر برای تجهیز میت از اموال او هزینه شود، ادای خمس آنچه هزینه شده واجب نیست، هرچند این عمل موجب شود که تمام اموال وی صرف هزینه های کفن و دفن شود و چیزی برای ادای خمس باقی نماند.

انحراف از قبله هنگام نماز

سؤال۸: نمازگزاری به جهت درد پا و کمر در حین برخاستن برای رکعت بعدی، گاهی به سمت راست و گاهی به سمت چپ می چرخد؛ حکم انحراف از قبله او چیست؟ تا چه حد مجاز است؟

جواب: در فرض سؤال تا اندازه چهل و پنج درجه از هر طرف، اشکال ندارد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900956

دیگر خبرها

  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • پرداخت ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به نیازمندان فارس
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال عوارض ارزش‌افزوده در آذربایجان‌غربی پرداخت شد
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • کمک هزینه ۱۸ میلیاردی برای درمان مددجویان کمیته امداد هرمزگان
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • پرداخت بیش از ۱۸ میلیارد کمک هزینه درمانی به بیماران هرمزگانی
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد